Europski prvak Real Madrid produžio je danas ugovor s dvadesetjednogodišnjim francuskim reprezentativnim braničem Raphaëlom Varaneom, koji je stavio svoj potpis na ugovor do kraja lipnja 2020. godine.


Varane je karijeru započeo u lokalnom klubu Hellemmesu u dobi od sedam godina. Poslije dvije godine u tom "omanjem" klubu, primjećuju ga skauti iz Lensa. Iako su zanimanje pokazali i drugi lokalni klubovi, među njima i prvoligaš Lille, odlazi u Lens.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Krajem listopada 2010. godine Varane je pozvan da trenira s prvom momčadi. Na treningu dolazi do ozljede jednog od Lensovih braniča, a kao jedino rješenje nametnuo se mladi Varane. To je bila utakmica protiv Montpelliera u kojoj je Lens pobjedio 2:0. Varane je odigrao iznimnih 90 minuta te je izazvao euforiju u gradu, pa i šire. Naveliko je hvaljen od trenera, predsjednika kluba, kapetana i ostalih suigrača, a mediji su ga odmah proglasili jednim od uzdanica francuskog nogometa. Varane je još par puta odigrao u prvom sastavu, a klub kako bi ga zadržao i pokušao odvratiti ostale klubove od njega, produžuje s njim ugovor na još četiri godine. Svoj prvi pogodak postigao je u remiju protiv Caena 8. svibnja, ali Lens zbog svojih loših partija ispada u drugu ligu,

Varane je svojim odličnim igrama privukao mnoge velike klubove u Europi, ali je u njegovom dovođenju bio najuporniji veliki madridski gigant, Real. Potvrdu o njegovom prelasku potvrdio je Lensovim navijačima 22. lipnja 2011. predsjednik kluba, Gervais Martel. Varane je prije ove potvrde bio u Madridu na razgovoru kod svoga sunarodnjaka, Zidanea. Pet dana kasnije transfer je potvrdio i Real. Varane je već u pripremama debitirao u utakmici protiv LA Galaxyja u pobjedi 4:1. U Primeri debitira protiv Santandera 21. rujna 2011. Tri dana kasnije u utakmici protiv Rayo Vallecana Varane postiže svoj prvijenac za Real. S 18 godina i 152 dana postao je najmlađi strani strijelac za Real.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!