Ukupni dug madridskog Reala na kraju sezone 2013./2014. iznosio je čak 602 milijuna eura, objavljeno je iz tog kluba, i veći je za 61 milijun eura u odnosu na godinu dana ranije.


Europski prvak duguje 75 milijuna eura komercijalnim bankama, dok kratkoročni dugovi iznose 361 milijun eura, a dugoročni 241 milijun eura i odnose se na druge klubove, dobavljače i državu.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Klupski prihodi porasli su za samo 5% u odnosu na sezonu ranije, unatoč činjenici da je momčad osvojila naslov prvaka Europe, što pokazuje da je klub možda dosegnuo gornju brojku dresova koje može prodati, unatoč prošloljetnom dolasku Garetha Balea, a moglo bi objasniti i ovoljetno dovođenje Jamesa Rodrigueza, koje će otvoriti novo južnoameričko tržište.

Predsjednik kluba Florentino Perez će sutra na godišnjoj skupštini kluba morati objasniti ovakve brojke, te će se zasigurno morati suočiti s nekim neugodnim pitanjima oko toga zašto se ekonomska realnost kluba razlikuje od njegove vizije, koja predviđa i ulaganje od pola milijarde dolara u preuređenje stadiona Santiago Bernabeu.

Nastave li dugovi rasti izvan kontrole, glasine o povratku Cristiana Ronalda bit će sve glasnije, a novoobjavljene brojke objašnjavaju i najavljeno gašenje većeg dijela omladinskog pogona.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!