Urugvajski napadač Luis Suarez vjerojatno će se vratiti na teren nakon odrađene suspenzije u El Clasicu protiv madridskog Reala, koji je na rasporedu sljedećeg vikenda, a u najavi tog susreta priznao je kako je strahovao da je možda uništio vlastitu karijeru kad je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu po treći put u manje od četiri godine kažnjen zbog ugrizanja protivnika.


Urugvajac je 24. lipnja zario zube u rame Giorgia Chiellinija, nakon čega je dobio četveromjesečnu suspenziju, ali unatoč tome Barcelona je otkupila njegov ugovor od Liverpoola. Sada otkriva kako je prije transfera bio zabrinut da zbog suspenzije od njegovog transfera iz snova neće biti ništa.

"Osjećao sam da sam si uništio karijeru. Ispočetka nisam želio da itko išta zna. Izolirao sam se s obitelji, ali onda sam se reflektirao na ono što sam napravio, ispričao se i nakon toga se osjećao oslobođeno. Do tada su već započeli pregovori s Barcelonom, a kad me je moj agent Pere Guardiola nazvao da mi kaže da je transfer dogovoren, počeo sam plakati, zbog situacije u kojoj sam bio i podrške koju mi je klub pružio.

Osjećao sam se sretno zbog toga što je klub pokazao povjerenje u mene. Ali i dalje sam strahovao da bi zbog posljedica incidenta transfer mogao propasti. Znao sam da se to može dogoditi." rekao je Suarez za tv postaju TV3.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Razumljivo, nakon četveromjesečne stanke, Suarez s nestrpljenjem iščekuje povratak na teren, no nije molio trenera Luisa Enriquea da ga od prve minute pošalje u igru na Santiago Bernabeu.

"Ne zamišljam o tome kako ja igram utakmicu, ali pripremam se za to zajedno sa suigračima. Ali, nije sukladno mom karakteru da tražim od trenera da me stavlja u momčad." kaže Suarez.

Iako još nije odigrao nijednu službenu utakmicu u dresu Barcelone, Suarez kaže kako se u Kataloniji već osjeća kao doma, te bi volio do kraja karijere ostati u Barceloni.

"Ako budem imao priliku ostati ovdje do mirovine, to bi za mene bila savršena karijera." rekao je dvadesetsedmogodišnji nogometaš, koji je s Barcelonom ovog ljeta potpisao petogodišnji ugovor.