Iako Barcelona nije impresionirala igrom u jučerašnjem derbiju kola na gostovanju u Valenciji, ipak su stigli do pobjede golom Sergia Busquetsa u posljednjim trenucima susreta, trener Luis Enrique je nakon utakmice bio ponosan na svoju momčad.


"Ponosan sam na momčad. Ponosan sam na njih od početka sezone. Večeras smo igrali protiv teškog protivnika, imali smo svoje prilike za gol i igrali smo dobro." rekao je Enrique.

"Ima još nekih nepreciznosti u igri, ali igrali smo dobro. Ova momčad je spremna zajednički raditi do samog kraja kako bi pobijedila. Imali smo pravu strategiju i uspjeli smo kontrolirati igru. Još moramo napredovati, ali mora i svaka druga momčad u natjecanju. Na pravom smo putu." dodao je Enrique.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ideja da Mascherano i Busquets zajedno zaigraju u veznom redu nije se posebno svidjela navijačima, ali Enrique je takav izbor opravdao rekavši. "S Busijem i Mascheranom u sredini smo tražili više kontrole kako bismo spriječili Valenciju da dostavlja lopte svojim napadačima. Ja volim birati prave igrače za svaku utakmicu."

Njegova se taktika na kraju ipak isplatila, ali momčad je morala uložiti velike napore kako bi do nje stigla: "Imali smo tri udarca ispred samog gola! Ali pobijediti golom u 93. minuti je doista lijepo."

Novinari su, unatoč svemu, tražili od Enriquea objašnjenje zašto svaki tjedan na teren šalje drugačiju postavu, na što je on odgovorio: "Uvjeren sam da je najbolji put kroz sezonu igrati kao momčad i koristiti što je više igrača moguće na najbolji način na koji možemo. Uvijek sam radio tako, a za sada u Barceloni to ne funkcionira loše."