Madridski Real je brzo reagirao i doživotno zabranio pristup svom stadionu sedamnaestorici navijača koji su za vrijeme subotnje utakmice protiv Celte skandirali pogrdne povike na račun nogometaša Barcelone Lionela Messija i pokrajine Katalonije.


Aktualni europski prvaci su jedan od nekoliko španjolskih klubova koji već nekoliko godina uspješno vode borbu za potpuno iskorijenjivanje huliganizma sa svog stadiona, a što je posebno postalo aktualno u Španjolskoj nakon nedavnog ubojstva navijača Deportiva prije gostovanja te momčadi kod madridskog Atletica.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Javier Tebas, predsjednik španjolske nogometne lige, je prijavio uvredljiva skandiranja i kasnije za radio Cadena Ser rekao: "Korak više koji ćemo napraviti u borbi protiv huliganizma jeste to da ćemo u slučaju kad sudac ne čuje uvredljive povike mi skrenuti pozornost na to. U ovom slučaju je bilo uvreda i neprihvatljivih poruka na Bernabeu, tako da sam dao naredbu da ih se prijavi."

On priznaje kako je akcije u ratu protiv huliganizma trebalo poduzeti i ranije: "Ja sam napravio pogrešku jer nisam uvidio ovaj problem u nogometu i neću pogriješiti ponovno. Ignorirali smo čudovište koje mora biti uništeno. Donijeli smo ovu odluku i nastavit ćemo istim putem."