Kapetan madridskog Atletica Gabi, vezni nogometaš Manchester Uniteda Ander Herrera, izbornik Japana Javier Aguirre i još 38 osoba službeno su optuženi za sudjelovanje u namještanju rezultata utakmice španjolske La Lige u sezoni 2010./2011.


Španjolski tužitelj za borbu protiv korupcije danas je predao optužbu na sudu u Valenciji, nakon istrage kojom je pod povećalo stavljena pobjeda Real Zaragoze nad Levanteom posljednjeg dana sezone, čime je Real Zaragoza izbjegao ispadanje iz lige.

Meksikanac Aguirre je u to vrijeme bio trener Real Zaragoze, dok su španjolski reprezentativci Gabi i Herrera igrali za taj klub. Bivši predsjednik Real Zaragoze Agapito Iglesias i sam klub su među optuženicima, kao i svi ostali igrači iz oba kluba.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U svojoj optužnici, tužitelj je naveo kako je nogometašima Levantea ukupno isplaćeno 956.000€ kako bi namjerno izgubili utakmicu. Uprava Zaragoze je prvo novac isplatila na bankovne račune svojih igrača i trenera, a onda su oni podigli taj novac i predali ga igračima Levantea.

Sudac koji je zadužen za slučaj sada treba odlučiti hoće li prihvatiti optužbu i pokrenuti sudski postupak.