Prema procjenama klupskih djelatnika, oko 45.000 navijača Atletico Madrida ovacijama je na stadionu Vicente Calderon dočekalo Fernanda Torresa koji se vratio u madridski klub nakon sedam i pol godina provedenih u Engleskoj i Italiji.


"Lijepo se vratiti kući, hvala vam svima na predivnom dočeku." rekao je Torres na predstavljanju, dodavši: "Vratio sam se jer želim pobjeđivati i osvajati trofeje."

Torres je dobio dres s brojem 19 jer je devetka, koju je nekada nosio, u vlasništvu Marija Mandžukića.

Torres je u dresu Atletica debitirao 2001. sa 17 godina, kad je klub bio u drugoj ligi, te u 244 nastupa postigao 91 pogodak. Iz Španjolske se 2007. otisnuo prema Engleskoj potpisavši ugovor za Liverpool. U dresu 'redsa' je u 142 nastupa zabio 81 pogodak, a potom u siječnju 2011. za 60 milijuna eura otišao u Chelsea.

Prelaskom na Stamford Bridge njegova je karijera krenula silaznom putanjom i Torres je tek povremeno pokazivao trenutke genijalnosti zbog kojih je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu. U dresu 'Bluesa' je u pet sezona zabio 45 golova i ovoga ljeta je posuđen Milanu. No i na San Siru je grijao klupu i u deset susreta zabio je samo jedan gol.

Torres je jedan od rijetkih nogometaša koji je u karijeri osvojio sve važnije trofeje. Sa španjolskom reprezentacijom je bio svjetski (2010) i dvostruki europski prvak (2008, 2012). U dresu Chelsea bio je pobjednik Lige prvaka (2012) i Europske lige (2013).

 

{youtube}tVMUnMxwYjc{/youtube}

 

HRT/EuroNogomet/YouTube