Dvije klupske legende Barcelone danas su napustile taj klub. Sportski direktor Andoni Zubizarreta dobio je otkaz nakon četiri godine provedene u ovoj ulozi, dok je njegov asistent Carles Puyol reagirao podnijevši ostavku na tu funkciju.


Zubizarreta je ulogu sportskog direktora obnašao od 2010. godine, kad je Sandro Rosell naslijedio Juana Laportu na mjestu predsjednika, no unatoč svojoj bogatoj igračkoj karijeri u dresu ovog kluba, kao sportski direktor nije postao popularan među navijačima, koji su nezadovoljni njegovim radom na tržištu igrača posljednjih godina.

Zubizarreta je kao vratar nosio dres Barcelone od 1986. do 1994. godine i za katalonski klub odigrao preko 400 utakmica. U nedjelju je javno kritizirao predsjednika Josepa Mariu Bartomeua, koji je danas odlučio uručiti mu otkaz. On je, naime preuzeo odgovornost za sve što je radio kao sportski direktor, ali je odgovornost za zabranu transfera koju je Barceloni izrekla FIFA prebacio na Bartomeua, koji je u vrijeme kad su obavljani sporni transferi bio dopredsjednik kluba zadužen za sportske poslove.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ubrzo nakon objave da je Zubizarreta dobio otkaz, ostavku na mjesto njegovog asistenta podnio je i donedavni kapetan Barcelone Carles Puyol, koji je na toj funkciji proveo tek nešto više od tri mjeseca, nakon što je ljetos završio igračku karijeru.

"Ovim putem vas želim obavijestiti kako sam okončao svoj radni odnos s Barcelonom. Ova tri i pol mjeseca su mi dali priliku da vidim i drugu stranu kluba. Naučio sam puno i zahvalan sam na tome, ali sada želim iskusiti i neke druge stvari iz druge perspektive i s drugih pozicija. Želim rasti i privatno i profesionalno, tako da bih se, nadam se, u budućnosti mogao vratiti u ovaj klub i dati sve što ste mi vi davali tijekom ovih nezaboravnih godina." napisao je Puyol na svom Facebook profilu.

{adselite}