I madridski Real postao je meta istrage FIFA-e oko mogućih nepravilnosti prilikom dovođenja maloljetnih nogometaša u svoju omladinsku školu, zbog čega je Barcelona kažnjena zabranom kupovine igrača, a kako navodi AS vjerojatni povod je dovođenje dvojice mladića iz Venezuele.


Manuel Godoy, rođen 2000. godine, i Fernando Macias, rođen 1999. godine, stigli su u Madrid izravno iz Venezuele, posredstom Miguela Angela Coire, bivšeg argentinskog nogometaša, koji danas živi u Madridu, gdje ima i školu nogometa.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Godoy je napadač i potpisao je za Real Madrid 2012. godine kao dvanaestogodišnjak. Doveden je nakon samo dvodnevne probe u klupskom trening centru Valdedebas, budući da je već imao dogovorene probe i u River Plateu i Interu. Krajem 2013. godine u Realu su posumnjali kako bi ovaj transfer mogao donijeti probleme s FIFA-om, tako da su donijeli odluku da privremeno raskinu sve veze s njim.

Drugi igrač, Fernando Macias, doveden je kao četrnaestogodišnjak u ljeto 2013. godine. Klub je krajem prošle sezone odlučio raskinuti i odnos s njim, te je sada član mlade momčadi Rayo Vallecana.

{adselite}