Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu vjeruje kako bi 'društveni i politički problemi' mogli natjerati katalonski klub da raskinu suradnju s vladom Katara i od sljedeće sezone krene u potragu za novim generalnim sponzorom.


Vladina kompanija Qatar Sports Investment 2011. godine je s Barcelonom potpisala petogodišnji sponzorski ugovor vrijedan preko 150 milijuna eura, pa je nacionalna avio-kompanija te države postala prva čije se ime našlo na dresovima katalonskog diva u njegovoj povijesti.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bartomeu je vladi Katara izrazio veliku zahvalnost na uloženim sredstvima u protekle tri sezone, ali je otkrio i kako bi političke promjene koje su se u Arapskom zaljevu dogodile nakon potpisivanja ugovora mogle dovesti do raskida suradnje.

"Što se tiče Katara, tu razmišljamo i o drugim opcijama. Naš ugovor s njima istječe 2016. godine, a nakon toga bi to opet mogli biti oni ili neki drugi sponzor. Nismo neosjetljivi na trenutnu situaciju u Kataru, jer postoje društveni i politički problemi koji nisu postojali 2010. godine i mi smo osjetljivi na njih. Mi smo sretni zbog njihovog doprinosa klubu kao sponzora, ali gledamo i na druge opcije. To nije bila loša ideja, Katar nam je pomogao da popravimo financijsku situaciju u klubu." rekao je Bartomeu za radio postaju RAC1.

{adselite}