Iz krovne svjetske nogometne federacije FIFA-e potvrdili su danas za Sky Sport kako nema prepreka da Barcelona u predstojećem ljetnom prijelaznom roku kupuje nove igrače, unatoč izrečenoj joj kazni zbog nepravilnosti u dovođenju maloljetnih igrača.


Jedino što Barcelona ne smije napraviti prije siječanjskog prijelaznog roka 2015. godine jeste registrirati nove igrače, no to katalonski klub ne može spriječiti da s obavlja poslove s drugim klubovima i potpisuje ugovore s novim igračima.

U travnju 2014. godine Barcelona je kažnjena zabranom dovođenja novih igrača na razdoblje od 14 mjeseci, nakon što su proglašeni krivima za kršenje pravila vezanih za međunarodne transfere igrača mlađih od 18 godina.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


FIFA je nakon toga odbila žalbu Barcelone, koja se žalila međunarodnom arbitražnom sudu (CAS), što im je omogućilo odgodu suspenzije i dovođenje pojačanja za vrijeme prošloljetnog prijelaznog roka.

CAS je Barceloninu žalbu odbio u prosincu, pa se vjerovalo kako Barcelona ne može kupovati igrače tijekom 2015. godine. Međutim, proteklog je vikenda list Mundo Deportivo prenio kako Barcelona već na ljeto želi kupiti playmakera Manchester Uniteda Juana Matu i desnog beka Porta Danila, što je izazvalo nove upitnike.

Iz FIFA-e je danas stiglo pojašnjenje, u kojem stoji da Barcelona, iako to ne bi bilo u duhu izrečene kazne, može bez ograničenja kupovati nove igrače sljedećeg ljeta, ali ih ne smije registrirati prije siječnja 2016. godine.