Nakon što su jučer Barcelona i Athletic Bilbao izborili plasman u finale španjolskog Kupa Kralja krenula je debata oko toga gdje bi se trebala igrati finalna utakmica, a iz ova dva kluba stižu signali kako bi to trebao biti madridski stadion Santigao Bernabeu.


Odluka o mjestu odigravanja finala Kupa Kralja donosi se uvijek nakon što su poznati finalisti i obično se bira najveći neutralni stadion, iako je službeno propisano samo kako kapacitet ne smije biti manji od 50.000 mjesta.

Sljedećeg tjedna održat će se sastanak između predstavnika španjolskog nogometnog saveza i klubova finalista na kojem će biti donešena odluka o domaćinstvu, a osim Bernabeua mogući domaćini su i stadioni dva finalista, Nou Camp i San Mames, Valencijina Mestalla i stadion La Cartuja u Sevilli, gdje je igrano finale Kupa UEFA 2003. godine i koji ne koristi niti jedan klub.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Preostale dvije opcije, Monjuic u Barceloni i madridski Vicente Calderon su odbačene zbog planiranih koncerata banda AC/DC par dana prije, odnosno poslije finala. Za sada su u savez stigle dvije ponude za organizaciju finala, i to iz grada Valencije, koja je ponudila Mestallu i Bilbaa, koji je predložio San Mames.

Ova druga opcija je praktički unaprijed osuđena na propast, budući da je tradicija da se finale igra na neutralnom terenu, pa je Santiago Bernabeu najizgledniji domaćin, iako grad Madrid nije podnio zahtjev za organizaciju. Ipak, treba se prisjetiti kako je prije tri godine Madrid odbio organizirati finale na Santiago Bernabeu između ista ova dva kluba, navodeći kako bi to utjecalo na određene građevinske radove, pa je finale igrano na Atleticovom stadionu Vicente Calderon.