Diego Simeone je jučer potpisao novi ugovor s madridskim Atleticom do ljeta 2020. godine, a nakon toga je izjavio kako je u ovom klubu puno napredovao kao trener, zahvaljujući tome što je dobio vrijeme i povjerenje uprave kluba.


Argentinac je pojasnio okupljenim novinarima zašto je već sada potpisao novi ugovor, iako mu je prethodni vrijedio još dvije godine.

"Dobio sam vrijeme i povjerenje da razvijem ovu momčad i jako sam napredovao kao trener. Napravljeni su veliki napori kako bismo zadržali sjajnu momčad koju smo imali nakon osvajanja Europa lige i Kupa Kralja. Izgubili smo samo par igrača, a to nije bilo lako, tako da je uspjeh koji smo ostvarili najbolja stvar koju sam dobio od ovog kluba. Produžio sam ugovor jer mi to daje pouzdanje da mogu raditi i planirati dugoročno. Obje strane su posvećene tome da rade ono što je najbolje za budućnost. U životu nije lako birati, a ja sam odabrao biti u Atletico Madridu." rekao je Simeone.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Novinari su Simeonea pitali i što je Atleticu potrebno kako bi se mogao natjecati na najvišoj razini i u La Ligi i u Europi.

"Moramo ostati u prve tri momčadi La Lige u sljedeće tri godine i generirati stabilnu financijsku situaciju. Mislim da smo na pravom putu, ali to neće biti lako, jer i naši rivali također naporno rade i napreduju. Međutim, to je put kojim moramo ići. Osim financijskih mogućnosti, moramo imati vrlo jasne i definirane ideje."

Pozvan da prokomentira opcije kojima bi sljedećeg ljeta mogao pojačati napadačke redove svoje momčadi, 44-godišnji trener je naglasio kako je njegov prioritet u ovom trenutku rad s onim igračima koje već ima na raspolaganju.

"Mi ne razmišljamo o momčadi za sljedeću sezonu već poboljšavamo Fernanda Torresa, nastavljamo napredak Raula Jimeneza, proučavamo zašto je Mario Mandžukić s osam golova ispod svoje najbolje razine, tražimo načina za dobiti više od Antoinea Griezmanna... To su igrači o kojima sada razmišljamo."