Na suđenju čelnicima Barcelone, koji su optuženi kako su lažnim prikazivanjem vrijednosti transfera Brazilca Neymara oštetili državu izbjegavanjem plaćanja znatnih iznosa poreza, aktualni predsjednik tog kluba Josep Maria Bartomeu je dio krivnje pokušao svaliti na preminulog bivšeg trenera Tita Vilanovu.


Video isječak s prošlomjesečnog svjedočenja na visokom sudu, kojega je na svom internet portalu objavila katalonska radio postaja Cadena SER, pokazuje kako je Bartomeu bivšeg trenera proglasio krivcem za previsoku cijene Neymarovog transfera.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Razgovarali smo s tadašnjim trenerom Titom Vilanovom, koji je od nas tražio da ubrzamo dolazak igrača za godinu dana, jer momčadi nedostaje igrač kakav je Neymar. On je želio pogurati transfer na ljeto 2013. godine umjesto da ga dovedemo na ljeto 2014., kako je originalno bilo planirano.

Namjera Neymarove obitelji je bila napustiti Brazil tek nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine, ali mi smo željeli ispuniti zahtjev trenera. Sandro Rosell, koji je imao dobre odnose s Neymarovim ocem, je razgovarao s njim u lipnju i postigao dogovor o transferu godinu dana prije planiranog.

Tito nam je rekao da on želi pojačati i napad i obranu. Zatražio je stopera i napadača - Neymara. Trenere nije briga koliko igrači koštaju. On nam je rekao da imamo samo jednog dominantnog igrača, Messija, i da više ne računa na Davida Villu.

Rekao je, 'Želim da prodate Davida Villu i dovedete u zamjenu za njega Neymara. Ako Neymar ne može doći, moramo nastaviti s Davidom Villom, jer on ima još godinu dana ugovora.

Mi smo prihvatili njegove zahtjeve. On je te zahtjeve postavio u veljači 2013. godine, dok je bio na kemoterapiji u Ney Yorku." rekao je Bartomeu.

Bartomeu je otkrio i kako je Vilanovin navodni zahtjev značio da je cijena transfera skočila do 42 milijuna eura, te kako on nije sudjelovao u pregovorima.

Bartomeuove izjave odmah su naišle na osudu javnosti u Španjolskoj, a neće mu puno pomoći niti kod suda, budući da sud ne zanima zašto je cijena igrača bila tolika kolika jeste, nego zašto ona nije na pravi način prikazana španjolskim poreznim vlastima, za što krivicu svakako ne može snositi bivši trener.
{adselite}