Lijevi bek Valencie Jose Luis Gaya stavio je svoj potpis na novi petogodišnji ugovor s ovim klubom, u kojem je i započeo profesionalnu nogometnu karijeru, potvrđeno je službeno.


Španjolski mediji su još jučer javili kako je Gaya s Valencijom dogovorio produženje suradnje do 2020. godine, a danas je to potvrđeno i iz kluba.

"Gaya je jedan od igrača koji je odrastao kod nas. On je igrač Valencije i tako se osjeća. Mi smatramo svojim uspjehom igrače koji žele ostati vezani uz nas i naš projekt. Kad sam govorio da će on ostati, bilo je to zbog toga što je su i klub i on željeli da ostane. On je vrlo važan za klub, navijače i momčad." rekao je predsjednik Valencije Amadeo Salvo.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nedugo nakon što je stavio svoj potpis na novi ugovor, Gaya je rekao: "Jako sam sretan i ponosan zbog toga što sam potpisao novi ugovor s Valencijom. To je ono što sam želio od početka, a obje strane su na kraju dobile ono što su htjele. Ovo je za mene još jedno ostvarenje sna. Bilo je ostvarenje sna debitirati u La Ligi u dresu Valencije, a sada sam potpisao na još pet godina. Želim se zahvaliti klubu zbog toga što je ovo oomogućio. 25. svibnja je moj rođendan i nema boljeg poklona koji bih mogao poželjeti. Sada igramo protiv Real Madrida, što je uvijek teško, ali imamo svoja oružja i možemo ih pobijediti."

Prema uvjetima novog ugovora, Gaya će po sezoni zarađivati oko milijun eura netto, a njegova je odštetna klauzula podignuta s 18 na 50 milijuna eura.