Nakon što je menadžer Garetha Balea, Jonathan Barnett, poručio igračima madridskog Reala kako bi trebali više surađivati na terenu s njegovim klijentom, oglasio se i trener Carlo Ancelotti, poručivši mu kako bi mu bilo pametnije da šuti, jer ne zna o čemu priča.


"Igrači Reala moraju više surađivati s Garethom i češće mu dodavati loptu." rekao je Barnett.

"Mi smo jako zadovoljni sa sezonom koju ima Gareth Bale. Ovo je svijet u kojem puno ljudi govori, nekad pričaju previše. Barnett nikad nije bio na našim treninzima i ne poznaje atmosferu. Bale nema nikakvih problema sa suigračima i njegovi suigrači ga vole. On je presretan time što je ovdje. Ja doista ne razumijem o čemu njegov menadžer priča. On priča previše. Bilo bi bolje da šuti." rekao je Ancelotti.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bale je odigrao svih devedeset minuta u remiju s Valencijom proteklog vikenda, uputivši pet udaraca prema golu protivnika, od čega je samo jedan išao u okvir gola. Primio je 33 dodavanja, a prema suigračima je uspješno uputio 19 od 25 pokušaja dodavanja. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Juventusa, Bale je bio puno manje vidljiv u ulozi isturenog napadača u tandemu s Cristianom Ronaldom. U toj je utakmici primio 22 lopte, od čega šest u posljednjih 15 minuta utakmice, a samo je jednom probao pucati prema golu protivnika.