Kako javljaju španjolski mediji, Elche bi mogao biti izbačen iz Primera lige zbog dugova prema poreznoj upravi, bez obzira na to što su na terenu izborili opstanak u najjačem razredu španjolskog nogometa.

 


Sudac Jose Ramon će vjerojatno odrediti sudbinu ovog kluba, unatoč svim naporima novog predsjednika Juana Anguixa na vraćanju dugova državi. Izvještaji govore kako Elche nema 'plan B', jer su vjerovali kako će im učinjeni napori biti dovoljni da sačuvaju prvoligaški status.


Elche je sezonu završio s čak šesnaest bodova prednosti ispred osamnaestoplasiranog Eibara, koji bi tako mogao neplanirano i sljedeće sezone igrati Primera ligu.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bude li Elche uistinu izbačen u drugu ligu, ili će morati doći do čistke u svlačionici, ili će igrači morati pristati na upola manju plaću, s obzirom da su maksimalni iznosi koji se mogu isplaćivati u drugoj ligi puno manji u odnosu na Primeru.


Naravno, uslijedi li sudska odluka o izbacivanju Elchea iz lige, za očekivati je i tužbu, pa bi se ovaj slučaj mogao protegnuti sve do samog početka sljedeće sezone.