Mladi francuski reprezentativac Aymeric Laporte stavio je svoj potpis na novi ugovor s Athleticom iz Bilbba, te bi u redovima ovog baskijskog kluba trebao ostati najmanje do kraja lipnja 2019. godine.


Mladi stoper je već neko vrijeme na meti nekolicine bogatih europskih klubova, poput Manchester Uniteda i Barcelone, no on je odlučio ostati na San Mamesu još neko vrijeme.

Iz kluba su također potvrdili kako Francuz sada u ugovoru ima novu odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura, osam milijuna eura višu od one koja je stajala u prethodnom.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ovo je već peti profesionalni ugovor koji dvadesetjednogodišnji Laporte potpisuje u posljednjih dvije i pol godine, otkako je dio prve momčadi Athletica. Nedugo nakon što je debitirao u studenom 2012. godine pod vodstvom Marcela Bielse, Laporta je potpisao trogodišnji ugovor do 2015. godine, uz odštetnu klauzulu u iznosu od 18 milijuna eura. Već dva mjeseca kasnije ugovor mu je produžen na još jednu sezonu, uz novu klauzulu u iznosu od 27,5 milijuna eura, da bi nakon toga dogovorio produženje suradnje do 2018. godine i odštetnu klauzulu u iznosu od 36 milijuna eura. U lipnju prošle godine ponovno je potpisao novi ugovor, ovog puta uz odštetnu klauzulu u iznosu od 42 milijuna eura.