Krajnje primitivan način na koji se nogometaš Barcelone Gerard Pique obratio pomoćnom sucu zbog jednog, po njemu, nedosuđenog zaleđa, mogao bi mu osim crvenog kartona u jučerašnjoj utakmici superkupa donijeti i dodatnu dugotrajnu suspenziju.


"Pose*** ti se na majku ku***" učinio se španjolskom reprezentativcu kao prikladan način izražavanja svog neslaganja s odlukom pomoćnog suca, nakon što ovaj nije reagirao na njegovo mahanje rukom u tijeku protivničkog napada, no glavni nije mislio tako, pa mu je brzo pokazao crveni karton.

Barcelona je u tim trenucima vodila rezultatom 1:0 i još je imala kakvu-takvu šansu dostići veliki zaostatak od četiri gola iz prve utakmice, s obzirom da je do kraja susreta bilo ostalo 35 minuta, no nakon Piqueove tirade te su šanse svedene na minimum.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Baski su do kraja utakmice postigli gol i na kraju slavili s ukupnih 5:1 u dvije utakmice, a sljedećeg vikenda ponovno ih čeka, ovog puta prvenstveni, dvoboj protiv Barcelone, u čijoj momčadi neće biti Piqueta.

Sudac utakmice u svoj je izvještaj napisao gore spomenute riječi, zbog kojih je Piqueu pokazao crveni karton, pa će disciplinska komisija odlučivati o kazni, koja po pravilniku ne može biti kraća od četiri utakmice, a može se protegnuti na čak 12 utakmica.

Iako je malo vjerojatno da će se disciplinci odlučiti na najrigorozniju kaznu, moglo bi se očekivati da ne odaberu ni onu najblažu, u trajanju od četiri utakmice, s obzirom da Pique iza sebe ima poduži popis uvreda i na terenu i izvan njega, i na račun sudaca i na račun sportskih rivala iz Madrida.