Ukrajinski reprezentativac Yevhen Konoplyanka uvjeren je kako je donio pravu odluku kad je ovog ljeta stigao u Sevillu, unatoč ne baš idealnom startu njegove karijere u Španjolskoj.


"Ne žalim zbog dolaska u Španjolsku. Nisam ni imao previše ponuda. Neke su došle iz Premier lige, te Atletico i Sevilla iz Španjolske, ali ja sam smatrao da je Sevilla najbolja za mene. Bio sam vrlo nervozan dok sam birao klub u kojem ću nastaviti karijeru, do te mjere da sam izgubio tri kilograma.

Svidjelo mi se to što je Sevilla toliko inzistirala na mom dolasku, stoga mislim da sam donio pravu odluku. Preselio sam u Španjolsku prije gotovo tri mjeseca, ali praktički nisam imao slobodnog vremena, čak ni za učenje jezika ili unajmljivanje učitelja. Morao sam napraviti puno stvari, počevši od traženja kuće. Sve što sada radim je trening i odmaranje." rekao je Konoplyanka za ukrajinsku televiziju.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje zašto je odbacio Premier ligu i zašto se nije realizirao transfer u Atletico Madrid, koji je bio najavljivan, odgovorio je: "Da sam visok dva i pol metra i da ne znam kontrolirati loptu, onda bih možda otišao u Englesku, ali ovdje u Španjolskoj se igra više tehnički nogomet. Ovo je najbolja liga na svijetu. Što se Atletica tiče, oni su dali obećanje i tražili od mene da čekam, ali na kraju ništa od njih nije stiglo."