S dva gola protiv Malmöa u sinoćnjoj utakmici drugog kola Lige prvaka, Cristiano Ronaldo je stigao do brojke od 500 postignutih golova u karijeri, a usput je izjednačio i rekord Raula Gonzaleza kao najbolji strijelac madridskog Reala svih vremena.


"Najvažnije je da je momčad pobijedila. Ali moram reći da sam sretan i zbog toga što sam srušio rekorde. Postati najbolji strijelac Real Madrida, najvećeg kluba u povijesti, čini me jako sretnim i ponosnim." rekao je Portugalac za uefa.com

Svojih prvih pet golova u profesionalnoj karijeri Ronaldo je postigao kao igrač lisabonskog Sportinga. U dresu Manchester Uniteda postigao ih je još 118, a u dresu portugalske reprezentacije 55. S jučerašnja dva gola, brojku postignutih golova u dresu Reala povećao je na 323, koliko je postigao i Raul, ali u samo 308 odigranih utakmica, dok je Španjolcu za isti učinak trebala 741 utakmica.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Vratar Malmöa Johan Wiland je i ranije, kao član Kopenhagena, primao golove od Ronalda, a nakon što je u srijedu navečer primio još dva, bio je pun pohvala na račun Portugalca.

"On je sjajan igrač i s loptom može napraviti sve što želi. Čudno je ostati u situaciji jedan na jedan s njim, jer možete očekivati sve." rekao je nakon utakmice Wiland.

Ronaldo je za uefa.com priznao kako će uživati u svom ostvarenju, ali ne zadugo: "To je sjajno. Večeras ću sretan zaspati. Ali u nedjelju nas čeka nova utakmica, derbi protiv sjajne momčadi Atletica. Sretan sam zbog Real Madrida i zbog sebe, ali već počinjem razmišljati o sljedećoj utakmici, koja je uvijek najvažnija."