Trener madridskog Reala Rafael Benitez želi više od Tonija Kroosa. Španjolac se nada kako će njemački reprezentativac u tjednima koji slijede podići svoju formu, a iz tog razloga je eksperimentirao postavljajući ga na poziciju koju je igrao u Bayernu i reprezentaciji, ali ne i u Realu.


Protiv Malmöa u Ligi prvaka i Atletica u La Ligi, Kroos nije igrao na svojoj uobičajenoj poziciji zadnjeg veznog skupa s Lukom Modrićem, a isto bi se moglo dogoditi i u utakmici protiv Levantea, i to ne samo zbog Modrićevog izostanka. U prije spomenutim utakmicama, poziziju zadnjeg veznog je popunjavao Casemiro, koji bi to trebao ponoviti i protiv Levantea, piše Marca.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kroos na poziciji zadnjeg veznog garantira izuzetno visok postotak točnih dodavanja, čak 94% u prosjeku, ali Benitez ga želi vidjeti bliže protivničkom golu. Naravno, zbog toga će i postotak njegovih točnih dodavanja malo pasti (za sada ima 92% točnih dodavanja na protivničkoj polovini terena), ali Benitez je spreman platiti tu cijenu kako bi iz njega izvukao ono najbolje, ono što ga je učinilo toliko vrijednim igračem dok je bio član Bayerna i njemačke reprezentacije, gdje je bez tolikog tereta defanzivnih zadataka odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Naravno, to ne znači da će Kroos za stalno preseliti u ofanzivni dio veznog reda, ali će biti dobra alternativa za Beniteza u nekim utakmicama. Sve to omogućila je i činjenica da se Benitez uvjerio kako može imati povjerenja u Casemira, koji je ove sezone odigrao sjajno svaki put kad je dobio priliku.