Neymara mnogi smatraju jednim od tri najbolja nogometaša na svijetu u ovom trenutku, ali on smatra kako još uvijek nema nikakve šanse u konkurenciji Lea Messija i Cristiana Ronalda stići do Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša na svijetu.


U izostanku ozlijeđenog Messija, Brazilac je preuzeo dirigentsku palicu u Barceloni i pokazao kako je njegovo dovođenje iz Santosa, iako pod kontroverznim okolnostima, bio pravi potez katalonskog kluba. Ipak, na pitanje o svojim šansama za osvajanje Zlatne lopte, Neymar je za Sambafoot rekao:

"Za mene je najvažnije osvajati trofeje s momčadi. Utrka za Zlatnu loptu je uvijek između Cristiana Ronalda i Lea Messija, igrača s druge planete. Ja ne obraćam pozornost na te stvari, ja samo želim pomoći svojim suigračima."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Barcelona sutra igra protiv Villarreala, nakon čega slijedi reprezentativna stanka, a onda i utakmica koju svi ljubitelji nogometa, a posebno navijači Barcelone i Reala iščekuju - El Clasico. Neymar već ima neke lijepe uspomene iz ovih dvoboja, a priznaje kako s nestrpljenjem očekuje i sljedeći:

"Postići gol u El Clasicu je bio sjajan trenutak. Uvijek sam sanjao o takvom trenutku. Bio je to jedan od najsretnijih dana u mom životu. Utakmice između Brazila i Argentine su slične onima između Barcelone i Reala. Bit će to vrlo teška utakmica."

El Clasico je na rasporedu 21. studenog.