Nakon poraza na gostovanju kod Seville, gdje njegova momčad u devedeset minuta igre nije uspjela uputiti niti jedan udarac u pravcu protivničkog gola, Nuno Espirito Santo je podnio ostavku na mjesto trenera Valencije.


Nuno je, kako tvrdi, odluku o svojoj ostavci donio već i prije jučerašnje utakmice, o čemu je izvijestio predsjednika kluba, ali ne i igrače.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Razgovarao sam s predsjednikom i vlasnikom prije utakmice, ali igrači nisu znali za moju odluku do sada. Ja sam uposlenik kluba i želim se zahvaliti svima na suradnji. Važno je da se navijači Valencije drže zajedno i vjeruju u ovaj projekt. Vođenje momčadi Valencije mi je bila čast." rekao je Nuno nakon utakmice.

Nuno, bivši vratar i trener Rio Avea, je zamijenio Juana Antonija Pizzija na klupi Valencije u ljeto 2014. godine, te je ovu momčad odveo do četvrtog mjesta i plasmana u Ligu prvaka u svojoj prvoj sezoni. Nakon toga je nagrađen produženjem ugovora do 2018. godine, ali kako dolazak velikog broja novih igrača nije donio i bolje rezultate, nego upravo suprotno, uslijedio je očekivani raskid suradnje.