Novi trener Valencije Gary Neville je priznao kako bi i on sam u ulozi komentatora bio skeptičan oko svog imenovanja na ovu funkciju, ali kaže kako bi izgubio kredibilitet da nije prihvatio posao na Mestalli kad mu je ponuđen.


Neville je otkrio kako je u proteklom razdoblju odbio neke druge ponude, ali nakon što je četiri godine komentirao poteze drugih trenera na televiziji, bilo je vrijeme ustati iz fotelje i dokazati da i on može biti trener.

Za Nevillea je ovo prvi trenerski posao, u klubu u kojem je teško raditi i u zemlji čiji jezik ne govori, ali kaže kako je uvjeren u svoje mogućnosti, te obećava kako će dati svoj maksimum kako bi uspio, iako namjerava ostati i član stručnog stožera engleske reprezentacije. Ipak, nije mogao reći kako namjerava ostati u Valenciji i nakon što mu istekne šestomjesečni ugovor koji je potpisao ovog tjedna.

Na pitanje kako bi sjedeći u studiju Sky Sportsa prokomentirao imenovanje čovjeka poput njega na ovakvu poziciju, Neville je priznao: "Ja bih tu odluku propitkivao kao neutralni promatrač, bio bih skeptičan i želio bih da mi taj trener dokaže da nisam u pravu. Razumijem da i ja moram dokazati navijačima Valencije, i igračima također, da sam sposoban za ovaj posao. A svaka sumnja i briga može se otkloniti samo pobjedama."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kaže kako može očekivati da će neki tražiti klipove u kojima on donosi presude o radu ljudi koji su proteklih godina bili u situaciji u kakvoj je on sada, ali i kako je morao konačno taj korak napraviti i sam.

"Neću bježati od tog izravnog pristupa kakav sam imao na televiziji. Nakon što sam proteklih nekoliko godina sjedio u televizijskom studiju i komentirao rad drugih trenera, došlo je vrijeme da i ja napravim iskorak. Ovo je sjajan nogometni klub. Dobro promišljam prije nego što preuzmem neku obvezu, ali da sam odbio ovu ponudu, mogao bih se pozdraviti sa svojim kredibilitetom. Moram se dokazati. Moram pokazati ljudima da ne bi trebali misliti da je ovo riskantno imenovanje. Moram ponuditi odgovore na nogometnom terenu." rekao je Neville.

Neville je objavio kako će bivši veznjak Valencije Miguel Angel Angulo napustiti U19 momčad kako bi mu se priključio u stručnom stožeru, u kojem će ostati i njegov mlađu brat Phil, a kaže kako nema nikakvih planova za siječanjski prijelazni rok.