Dugogodišnji bivši nogometaš i kapetan Barcelone Xavi kaže kako se nada povratku na Camp Nou jednog dana, i to u ulozi trenera katalonskog kluba, s kojim je osvojio 25 trofeja.


Tridesetšestogodišnji nogometaš je prošlog ljeta napustio Barcelonu i preselio u katarski Al Sadd. Za Barcelonu je odigrao preko 750 utakmica, a treniralo ga je deset različitih trenera, među kojima su i Pep Guardiola i Louis van Gaal. Kaže kako se i sam jednog dana želi posvetiti trenerskom poslu.

"Ja nemam dvojbi - želim ostati u nogometu, biti blizu terena. Mrzio bih biti zatvoren u uredu. Ono što radim želim raditi ispravno ili to neću raditi nikako. Moj krajnji cilj je biti trener Barcelone i ja to ne skrivam. Želim ponovno raditi u tom klubu koji smatram svojim domom. Kad god imam deset minuta slobodnog vremena za sebe - nogomet ide na TV. Moja supruga to zna i ona mrzi nogomet. Pratim La Ligu, kao i Premier ligu. Proučavam postave i pratim tko zabija golove na telefonu." rekao je Xavi za svibanjsko izdanje lista FourFourTwo.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Xavi je prošlog ljeta s Al Saddom potpisao trogodišnji ugovor. U debiju mu je trebalo samo dvanaest minuta kako bi upisao prvu asistenciju za svoj novi klub. I dok standard nogometa u Kataru nije ni približan onome u Španjolskoj, Xavi kaže kako još uvijek uživa u nogometu i namjerava ostaviti nešto iza sebe.

"Nogomet je za mene još uvijek hobi. U tome je tajna. Da nemam treninge svaki dan, išao bih igrati pet na pet s prijateljima. Slušajte: Ja igram u Kataru. To je profesionalna liga - ne možete se jednostavno šetati kroz utakmice, jer su svi dobro fizički pripremljeni i momčad su ujednačene - ali nije kao u Europi. Taktički, ovdje nogomet nije dobro razvijen. Ali ja volim igrati nogomet, a Al Sadd igra nogomet zasnovan na velikom posjedu lopte, tako da imam preko 100 dodira s loptom tijekom utakmice. Ovdje sam kako bih igrao nogomet i želim ostaviti ostavštinu za Svjetsko prvenstvo 2022." dodao je Xavi.