Legendardni vezni nogometaš Deportiva Juan Carlos Valeron, koji je posljednje tri sezone proveo u dresu Las Palmasa, objavio je kako na kraju sezone završava svoju profesionalnu igračku karijeru.


Valeron, koji će u lipnju napuniti 41 godinu, je u karijeri odigrao preko 700 klupskih utakmica, od čega većinu u dresu Deportiva, a uz Las Palmas igrao je i za Mallorcu i Atletico Madrid.

"Odlučio sam na kraju sezone otići u igračku mirovinu. Veliko mi je zadovoljstvo i čast učiniti to kao igrač kluba iz svog rodnog grada. Zahvaljujem se svim svojim klubovima i predsjedniku Las Palmasa što mi je omogućio da ovo bude ovako divno.

Jako sam sretan zbog svega što sam proživio. Zahvaljujem se svojoj obitelji na ljubavi i potpori koju su mi iskazivali sve ove godine. Ovdje sam proveo tri najbolje godine svoje karijere. Ovo je poput bajke, ne bih mogao tražiti ništa više od ovoga. Zahvaljujem se i navijačima na njihovoj ljubavi." rekao je Valeron.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Predsjednik Las Palmasa Miguel Angel Ramirez je potvrdio kako će Valeron preuzeti ulogu klupskog ambasadora, zahvalivši bivšem španjolskom reprezentativcu na njegovom doprinosu klubu.

"Njegovo prisustvo je bilo ključno za naš povratak u Primera ligu. Bilo je važno imati ga u momčadi i u ligi i u kupu. Čini nas ponosnim to što se on može umiroviti kod kuće. Istinska je čast za nas biti domaćin umirovljenju jednom od najboljih igrača koji su potekli s Kanarskih Otoka i iz Španjolske." rekao je Ramirez.