Iz redova trostrukog uzastopnog osvajača Europa lige, španjolskog prvoligaša Seville, potvrdili su službeno razlaz sa svojim dosadašnjim trenerom Unaiem Emeryem na njegov zahtjev, kao i početak pregovora s bivšim čileanskim izbornikom Jorgeom Sampaolijem.


"Emeryeva namjera je tijekom ovog tjedna u dogovoru s klubom raskinuti ugovor sa Sevillom zbog njegove želje da ne nastavi raditi kao trener prve momčadi u sezoni 2016/2017. Nakon odluke baskijskog trenera o raskidu ugovora sa Sevillom, klub je krenuo u potragu za njegovim nasljednikom. Bivši izbornik Čilea Jorge Sampaoli će stići u Sevillu u ponedjeljak kako bi započeo razgovore s klubom." objavili su iz Seville.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Prema pisanju Marce, Emery će raniji raskid ugovora sa Sevillom kompenzirati plaćanjem odštete u iznosu od dva milijuna eura. Četrdesetčetverogodišnji trener je u Sevillu stigao u siječnju 2013. godine i momčad ovog kluba je vodio do tri uzastopna osvajanja Europa lige.

Sevilla je proteklu sezonu završila kao sedmoplasirana momčad Primera lige, ali kao osvajač Europa lige će sljedeće sezone igrati u Ligu prvaka, a prema svemu sudeći u tom će je natjecanju kao trener voditi pedesetšestogodišnji Sampaoli, kojemu će to biti prvo trenersko iskustvo na europskom kontinentu.