Trener madridskog Atletica Diego Simeone skratio je trajanje svog ugovora s ovim klubom. Ranije je Argentinac imao ugovor do ljeta 2020. godine, a prema novim uvjetima slobodan će biti već na ljeto 2018. godine.


Simeone, koji je u protekle tri sezone dva puta uveo Atletico u finale Lige prvaka, je u svibnju prošle godine potpisao novi ugovor do ljeta 2020. godine, no sada je došlo do promjene situacije i skraćenja vjernosti klubu, iako nije želio potvrditi siguran odlazak za dvije godine.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Mogu potvrditi da je to istina. Razgovarali smo s klubom i donijeli najbolju odluku za klub i za momčad. Donijeli smo ovu odluku u suglasju s klupskim direktorima i to ne mijenja mogućnost produženja suradnje jednom kad ovaj ugovor istekne. Svi mogu biti opušteni, naši odnosi su u redu i na ovaj način samo pokazujemo da osjećamo potrebe kluba." rekao je Simeone.

Na pitanje da pojasni zašto je došlo do skraćenja ugovora, Simeone je dodao: "Morali smo napraviti ono za što smo osjećali da je pošteno. Razumijemo da je ovo važna stvar za sve nas, ali ono što piše u ugovoru je povjerljivo. Jedino što ja tražim je da momci iz ekipe na terenu ostavljaju svoje srce i dušu. Za dvije godine možemo potpisati novi ugovor, ovo ne znači da će tada biti kraj."