Branič španjolskog prvoligaša Valencije Ezequiel Garay je priznao kako mu je odluka o odlasku iz madridskog Reala bila najbolja koju je napravio u dosadašnjoj karijeri.


Argentinac je dvije godine proveo u Madridu prije nego što je 2011. godine preselio u Benficu, a kaže kako je glavni razlog za odlazak bio nedostatak minutaže.

"Izuzetno cijenim Real Madrid kao instituciju, ali najbolja odluka moje karijere je bila napustiti taj klub, jer ono što igrač želi jeste igrati utakmice, a ja nisam igrao. Nije mi žao zbog toga - dovoljno je samo vidjeti tri i pol godine koje sam nakon Madrida iskusio u Benfici, koje su bile spektakularne." rekao je Garay za El Desmarque.

Iz Benfice je Garay otišao u ruski Zenit, a iz Reala su tada njegov transfer poslali na Sportski arbitražni sud, ustvrdivši kako su Portugalci odbili puno bogatije ponude za njega od Zenitove, jer bi u tom slučaju polovina odštete pripala Realu, no on sam kaže kako ne žali zbog odlaska u Rusiju.

"Taj izbor se također pokazao dobrim za mene. Vjerujem da je svaki korak koji sam napravio u karijeri bio dobar. Bilo je govora o klubovima poput Uniteda, Chelsea ili Bayerna, ali tada sam bio član Benfice već tri i pol godine i elio sam da svi u klubu tim transferom budu zadovoljni kao i ja. Stoga je moja odluka bila odlazak u Rusiju. Prva godina je bila spektakularna - osvojili smo ligu po prvi put nakon dugo godina, a sljedeće godine smo osvojili i ligu i superkup, tako da sam i tamo osvajao trofeje." dodao je Garay.