Dvadesetpetogodišnji krilni napadač madridskog Reala Lucas Vazquez potpisao je s tim klubom novi ugovor, koji istječe na kraju lipnja 2021. godine, što je objavljeno na konferenciji za novinare u klupskom press salonu.


"Osjećam se jako sretno. Otkako sam došao ovdje 2007. godine, moj san je bio obući dres prve momčadi. Znao sam da to neće biti lako, ali ako krenete po nešto s ambicijom i radite naporno, možete to ostvariti. Ja sam to ostvario i sretan sam zbog toga što sam ovdje.

Ovo produženje ugovora pokazuje da klub vjeruje u mene i ja ću pokušati uzvratiti povjerenje koje imaju u mene i ljubav koji su mi pokazali na terenu i na svakom treningu. Ovo je važan korak u mojoj karijeri. Ondje sam gdje sam uvijek želio biti. I u sljedećih pet godina ću imati isti pristup kao i do sada, raditi svaki dan kako bih bio u dobroj formi i davati svoj maksimum. Pokušat ću napredovati i učiniti se još boljim igračem i osobom." rekao je Vazquez.

O atmosferi u svlačionici...

"Imamo spektakularnu momčad, s igračima najviše klase i tko god da igra, pokazujemo da igramo dobro kao momčad. Najvažnije je da tako nastavimo, za dobrobit momčadi."

Penal u Ligi prvaka...

"Igrati s loptom je nešto što mi je urođeno, i u tom trenutku sam zadržao vjeru da ću zabiti gol. Imao sam tu sreću da zabijem i osvojim Ligu prvaka. Tražio sam da izvedem penal i odabrao da pucam prvi. Morate imati vjere u sebe, u svoju igru i u svoju formu. Kad me je Real Madrid odlučio priključiti prvoj momčadi, to je bilo zbog toga što su vjerovali u mene i u moje sposobnosti da se natječem s najboljim igračima na svijetu. Čast mi je biti među ovako sjajnim igračima i učiti od njih."

Uloga u momčadi...

"Kao što šef kaže, mi smo svi važni i svi žemo dobiti minutažu. On puno razgovara s igračima, i sa mnom osobno također. On objašnjava što želi od nas. Ja radim svaki dan kako bih bio u dobroj formi i igrao."

Bernabeu...

"Osjećaj koji dobivam prilikom igranja na Bernabeu je teško objasniti. Igrati pred navijačima Real Madrida je privilegija i daje vam energiju da uvijek igrate najbolje što možete. To vas uvijek podiže i pomogne da pobjeđujete, to je nevjerojatno."

Pogled unatrag na omladinsku školu...

"Sretan sam time kako se razvio moj put iz omladinske škole do ovdje. Čast mi je ako drugi igrači iz omladinske škole gledaju na mene kao na primjer i nadam se da će se još puno njih probiti do prve momčadi."