Fabio Coentrao i Diego Llorente su od danas bivši igrači Real Madrida. Portugalac je prošao medicinski pregled sa Sportingom iz Lisabona, dok je "canterano" za nastavak svoje karijere izabrao Real Sociedad. Raul je pak proglašen novim sportskim direktorom.

29-to godišnji Portugalac praktički već dvije sezone ne u svome sivilu, prvo na posudbi u Monacu, a zatim i u Real Madridu, gdje je upisao svega šest nastupa pod vodstvom Zidanea. Za njega se definitivno može utvrditi da je igrač kojem su ozlijede usporile daljnji razvoj karijere. Trener Sporting Lisabona Jorge Jesus, koji ga je ujedno trenirao i u Benfici, inzistirao je od uprave da mu dovedu Fabia, za kojeg smatra kako svojim iskustvom može pomoći povratku Sportinga za stare dane slave, a pritom moraju sa trona "skinuti" Benficu i Porto. Transfer bi trebao biti besplatan, pošto je Coentrao ušao u zadnju godinu ugovora, a Real Madrid si je olakšao "platnu listu", te ujedno otvorio mjesto i za nadolazećeg Thea Hernandeza.

Drugi igrač koji danas napušta Real Madrid je Diego Llorente, obrambeni igrač koji je prošlu sezonu proveo u Malagi. Llorente je 23-godišnji Španjolac koji je prošao omladinski pogon Real Madrida, no za prvu momčad je upisao svega tri nastupa, ali svejedno je kroz nastupe u Rayo Vallecanu i Malagi gdje je bio na posudbama uspio zaraditi poziv za Španjolsku reprezentaciju. Real Sociedad je bio najkonkretniji za njegov potpis vrijedan 8 milijuna eura, iako su u igri još bili Villarreal, Everton i Watford.

Osim navedenog dvojca vrlo izgledno je da klub napuštaju Mariano Diaz, Lyon, Monaco, Malaga, Villarreal, Sevilla, Eintracht Frankfurt, Roma i Lazio su voljni Real Madridu ponuditi 10 milijuna eura za Dominikanca, te Federico Valverde, Uruguajac koji nastupa za Castillu oduševio je nastupima za mladu reprezentaciju Urugaya, te ga je Real Madrid odlučio poslati na kaljenje u Deportivo La Corunu, gdje će odraditi jednogodišnju posudbu.

Osim nabrojanih igrača aktualan je još odlazak Cristiana Ronalda, te Pepea kojemu je istekao ugovor, a karijeru bi trebao nastaviti u PSG-u.

Vrlo važna stvar za Real Madrid i njegove navijače je povratak klubske legende Raula, koji će obnašati dužnost sporstskog direktora.