S čak osam utakmica suspenzije kažnjen je napadač madridskog Atletica Diego Costa zbog uvreda koje je uputio sucu utakmice protiv Barcelone proteklog vikenda, zbog kojih je dobio i izravni crveni karton.

Sudac Jesus Gil Manzano je u izvještaju s utakmice napisao kako mu je tridesetogodišnji napadač 'uvrijedio majku', što je Costa kasnije opovrgnuo, iako su španjolski mediji vrlo lako s njegovih usana već za vrijeme utakmice isčitali vrlo uvredljive riječi upućene sucu.

Španjolska nogometna federacija, odnosno njezina disciplinska komisija, je na današnjem zasjedanju španjolskom reprezentativcu brazilskog porijekla izrekla jednu od najvećih kazni u povijesti La Lige, zbog čega će se na teren moći vratiti tek sljedeće sezone.

Costa, koji se može žaliti na ovu odluku, je kažnjen s četiri utakmice suspenzije zbog vrijeđanja suca te još četiri zbog toga što ga je uhvatio za ruku.

"Upitao sam suca zbog čega je pokazao crveni karton i on mi je rekao kako mu je Costa nešto rekao. I drugi igrači su govorili neke stvari, ali nisu dobili crvene kartone, no to ne opravdava ono što je Costa napravio." rekao je nakon spomenute utakmice trener Atletica Diego Simeone.

Atletico se trenutno nalazi na drugom mjestu ligaške ljestvice s jedanaest bodova manje od vodeće Barcelone, a do kraja sezone ostalo je još sedam kola.