Obrambeni nogometaš madridskog Reala Raphael Varane nema namjeru napuštati taj klub ovog ljeta, niti je zainteresiran za mogućnost da bude dio paketa u sklopu kojega bi na Santiago Bernabeu stigao brazilski reprezentativac Neymar.


Španjolski list El Mundo Deportivo je ranije citirao navode Telefoota po kojima su iz Paris Saint-Germaina zatražili da dvadesetšestogodišnji francuski reprezentativac bude uključen u posao oko mogućeg prelaska Neymara u španjolski glavni grad.

Varane je 2011. godine iz Lensa kao tinejdžer stigao u Real Madrid, za koji je od tada odigrao 277 utakmica i postigao 12 golova te osvojio 16 trofeja, uključujući i četiri Lige prvaka. S reprezentacijom Francuske je prošlog ljeta osvojio naslov svjetskog prvaka, ali njegova je budućnost u Madridu došla pod znak pitanja nakon što je iz Porta ovog ljeta stigao Eder Militao.

Varane je u proteklim sezonama bio standardan partner Sergiju Ramosu u srcu Realove obrane, ali i njegova je forma kao i forma brojnih suigrača došla na metu paljbi u proteklih nekoliko mjeseci. Međutim, ni u Madridu nisu raspoloženi previše razmišljati o mogućoj prodaji Francuza, koji ima još tri godine ugovora, a bez njihove privole nitko ga ne može odvesti, s obzirom da u ugovoru ima odštetnu klauzulu u iznosu od čak 500 milijuna eura.