Prvi čovjek španjolske nogometne lige Javier Tebas je odbacio mogućnost da se nogomet u toj zemlji nastavi igrati prije kraja svibnja, ali je ponovio svoju želju da se sezona 2019/2020 odigra do kraja.


Sva natjecanja u španjolskom nogometu su obustavljena do daljnjeg nakon izbijanja epidemije korona virusa, zbog koje je u toj državi proglašeno vanredno stanje koje će trajati najmanje do 26. travnja.

Tebas je jutros održao video konferenciju za štampu s novinarima iz različitih država kako bi pojasnio trenutno stanje, a na njoj je rekao kako vodstvo lige proučava sve opcije kako bi se kompletirala preostala kola španjolskog prvenstva.

Dodao je kako je iznimno izgledno da će se preostale utakmice igrati bez prisustva navijača, dok bi se u pogodnom trenutku mogao otvoriti jedan manji dio kapaciteta tribina za gledatelje, ukoliko to odobre medicinski autoriteti.

Španjolska liga će zbog prekida natjecanja izgubiti ogroman novac - minimalno 150 milijuna eura, pa sve do jedne milijarde eura ukoliko se više nijedna ovosezonska utakmica ne odigra.