Eden Hazard ne želi riskirati novu ozljedu, koja bi ga ponovno na dulje vrijeme izbacila s terena, pa zbog toga nitko na njega ne stavlja pritisak da mora biti spreman za prvi ovosezonski El Clasico, koji je na rasporedu 24. ovog mjeseca.


Prioritet za belgijskog reprezentativca je vratiti poljuljano samopouzdanje, moral i fizičku formu prije nego što i počne razmišljati o povratku na teren. Zbog toga nitko u klubu ne želi požurivati njegov povratak.

Gotovo od samog dolaska u Real Madrid Hazard se bori s ozljedama, a posebno je za zaborav bilo posljednjih jedanaest mjeseci. 29. studenog prošle godine ozlijedio se u duelu sa svojim sunarodnjakom Thomason Meunierom, nakon čega su počeli njegovi problemi.

Kako stvari sada stoje, nije određen točan datum njegovog povratka. Igranje u El Clasicu bi svakako bio bonus i za njega i za klub, ali nitko ne želi preuzimati bilo kakve rizike. Za sada Hazard radi u teretani i nije stupio nogom na travu Valdedebasa. Radi zajedno s Alvarom Odriozolom i Daniem Carvajalom, koji će također propustiti dvoboj protiv Barcelone.