Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu i kompletna uprava tog kluba podnijeli su ostavke i napustit će klub, nakon što su lokalne vlasti odbile njihov zahtjev da se glasovanje o povjerenju zakazano za sljedeći mjesec pomjeri, prenio je španjolski sportski dnevnik Diario Sport.


Uprava kluba je procijenila kako bi glasovanje o povjerenju predsjedniku i upravi bilo štetno za ugled tog kluba i njih osobno, te su odlučili napustiti svoje pozicije na dostojanstveniji način. Uprava je pokušala sve ne bi li odgodila glasovanje o povjerenju, ali svi njihovi zahtjevi su odbijeni, čime je njihova sudbina zapečaćena.

Bartomeuova pozicija je odavno uzdrmana, a posebno nakon prošle sezone bez osvojenog trofeja i pokušaja Lionela Messija da napusti klub, kojega je uprava na kraju ipak uspješno blokirala. Prošlog mjeseca je katalonska policija optužila Bartomeua i za korupciju, iako on takve optužbe odlučno odbacuje. Inače, njegov mandat na čelu kluba je trebao završiti sljedeće godine nakon izbora koji su zakazani za ožujak, ali skupina navijača je pokrenula inicijativu za njegovim ranijim odlaskom.

Bartomeu je na poziciji predsjednika bio u dva mandata, od 2014. godine, kad je naslijedio svog prijatelja i suradnika Sandra Rosella nakon njegove ostavke.