Ozljeda lijevog koljena Philippea Coutinha je loša vijest za trenera Barcelone Ronalda Koemana, koji je tako ostao bez još jednog važnog igrača, ali bi na kraju mogla biti pozitivna stvar za klub i uštedjeti mu puno novca.


Naime, prema uvjetima njegovog transfera iz Liverpoola 2018. godine, Barcelona mora platiti Liverpoolu dodatnih dvadeset milijuna eura nakon što Brazilac upiše svoj stoti nastup za katalonski klub. On trenutno iza sebe ima devedeset odigranih utakmica, a sada ga očekuje nekoliko mjeseci izbivanja s terena nakon operacije koljena, pa će do kraja sezone teško stići do spomenute brojke.

Činilo se kako će Liverpool lako doći do ovog novca, ali isplatu je usporila prošlogodišnja posudba, a sada i ozljeda i prateća operacija. Njegov transfer je bio vrijedan 120 milijuna eura, uz moguće dodatne bonuse u iznosu od 40 milijuna eura, od kojih je 15 milijuna već isplaćeno. Prvih deset milijuna je plaćeno nakon što se Barcelona plasirala u Ligu prvaka u prve dvije sezone, a dodatnih pet nakon što je odigrao prvih 25 utakmica.

Coutinho s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a njegov povratak na teren očekuje se tek krajem travnja. S obzirom na navedeno, moguće je da se u Barceloni odluče prodati ga već u ljetnom prijelaznom roku kako bi izbjegli plaćanje dodatnog iznosa Liverpoolu.