Barcelona je jučer odigrala još jednu utakmicu bez Antoinea Griezmanna u početnoj postavi, a Francuz je tek u 81. minuti utakmice u kojoj je Barcelona upisala minimalnu pobjedu na gostovanju kod Huesce dobio priliku za ulazak u igru s klupe.


Bilo je jasno većim dijelom utakmice da Barceloni nedostaje kvaliteta u napadu, a jedini gol na utakmici postigao je Frenkie De Jong, ali Ronald Koeman tek je u završnici utakmice dao mizeznu minutažu skupo plaćenom Francuzu.

Novi je to argument svima koji smatraju kako Koeman ne računa ozbiljno na Griezmanna, iako je on poslije utakmice govorio drugačije: "Ja vjerujem svakom igraču iz naše momčadi. Ali ako imamo trojicu veznih igrača, imamo mjesta samo za trojicu napadača. S Leom na krilu, odabrali smo za početnu postavu nekoga kao što je Dembele i preostao je izbor između Martina Braithwaitea i Antonea za vrh napada, a Martin je tu igrao dobro. Nedostajao nam je klasični napadač, ali to nema veze s Antoineovom zamjenom. Imamo puno utakmica i trebaju nam svi igrači."

Griezmann nema Koemanovo puno povjerenje niti kad ga stavi u postavu od prve minute. Protiv Eibara, Barcelona je bila u rezultatskom zaostatku i trebao joj je gol, a Koeman je Griezmanna izvukao iz igre i uveo Trincaa. Protiv Valladolida uopće nije igrao, a u prethodnim utakmicama, protiv Valencie i Real Sociedada, vadio ga je iz igre sredinom drugog poluvremena.

Ni Francuz nije na najbolji način iskoristio minutažu koju je imao - u 15 prvenstvenih utakmica postigao je samo tri gola. Braithwaite je zauzeo njegovo mjesto u momčadi i sve je jasnije kako ga Koeman ne smatra važnim članom momčadi, kao što je to bio slučaj i s njegovim prethodnikom Quiqueom Setienom.

Koeman od uprave očekuje i dovođenje još jednog napadača: "Rekli smo već nekoliko puta da nam treba netko u napadu kako bismo imali veću konkurenciju i postizali više golova."