Nekadašnji talijanski reprezentativac Antonio Cassano, koji je bio član madridskog Reala u razdoblju od 2006. do 2008. godine, je govorio o vremenu provedenom u tom klubu, naglasivši utjecaj dugogodišnjeg predsjednika kluba Florentina Pereza.


Tridesetosmogodišnjak je o svom iskustvu iz madridskog kluba govorio u razgovoru s nekadašnjim suigračem iz reprezentacije Christianom Vierijem.

"Bio sam u Realu i mogu reći da je to nešto potpuno drugačije od ostatka svijeta. U tom trenutku Florentino Perez je bio Papa, Kralj i Kardinal. Ako on odluči da će vam ponuditi godinu dana produženja ugovora, a vi imate dogovor s drugim klubom koji vam je ponudio tri godine, on će odlučiti hoćete li ostati.

Gledaj, Luka Modrić je bio na odlasku, ali je ostao u Realu i osvojio Zlatnu loptu. Fabio Cannavaro - ista stvar. On je te godine igrao dobro u Juventusu, ali mogli su je dati Buffonu ili Zidaneu da nije bilo tog udaranja glavom u finalu Svjetskog prvenstva.

Zlatan Ibrahimović se našalio oko Zlatne lopte prije par godina rekavši kako je Florentino uvijek osvoji." rekao je Cassano.

Ibrahimović je 2018. godine rekao: "Messi se natjecao za Zlatnu loptu s Florentinom Perezom, a ne s Cristianom Ronaldom."