Izborni proces u Barceloni je nastavljen nakon božićno-novogodišnjih blagdana, a danas je napravljen novi veliki korak prema izboru novog vodstva katalonskog kluba, unatoč činjenici da je Španjolska, kao i ostatak svijeta, pogođena korona virusom.


Danas je, naime, krajnji rok za kandidate da svoje kandidature ovjere dovoljnim brojem potpisa i službeno uđu u utrku za predsjednika, koja će biti okončana 24. siječnja.

Agusti Benedito, Jordi Farre, Lluis Fernander Ala, Victor Font, Toni Freixa, Joan Laporte, Emili Rousaud i Xavi Vilajoana moraju predočiti najmanje 2.257 potpisa od strane članova kluba, te garantirati klubu prihode od najmanje 125 milijuna eura.

Prema nekim najavama, neće svi kandidati moći ispuniti oba zahtjeva.

Izborna kampanja će trajati jedan tjedan, od 15. do 22. siječnja, i u tom razdoblju su planirane brojne debate licem u lice, 23. siječanj je dan izborne šutnje, izbori su zakazani za 24. siječanj, a već dan kasnije će novi predsjednik i novi upravni odbor preuzeti vlast u klubu.

Osim u slučaju da španjolske ili katalonske zdravstvene vlasti to zabrane, na izbore će 24. siječnja moći izaći 110.569 članova kluba. Glasačke kutije će biti postavljene na Nou Campu te u katalonskim gradovima Tarragoni, Lleidi, GIroni, Tortosi, kao i u Andorri, Valenciji, Madridu, Sevilli i Palma de Mallorci.