Nekadašnji nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije Rivaldo smatra kako je uprava Barcelone prošlog ljeta trebala postupiti kao što je to nešto ranije napravila uprava madridskog Reala s Cristianom Ronaldom i prodati Lionela Messija, čime bi riješili veliki dio svojih financijskih problema.


Barcelona je u velikim financijskim dugovima, koji iznose preko milijardu eura, s velikim brojem igrača je dogovoreno smanjenje plaće, ali ni takve smanjene plaće još im nisu isplaćene za siječanj, a novog predsjednika koji bi trebao biti izabran u ožujku očekuju veliki izazovi.

"Prethodna uparva je napravila pogrešku što nisu prodali Messija dok je još imao ugovor. Napravili bi nešto slično kao što je Real Madrid napravio s Cristianom Ronaldom kad su ga prodali i zaradili oko 100 milijuna eura." rekao je Rivaldo za dnevni list Sport.

Brazilac je uvjeren kako će budući predsjednik jako teško uspjeti nagovoriti Messija da na ljeto potpiše novi ugovor.

"Sada se Messijev odlazak čini neizbježnim. Jako je bolno gledati kako tako talentiran igrač napušta Barcelonu bez odštete u vrijeme kad klub prolazi kroz toliko puno financijskih problema." dodao je Rivaldo.

Rođen u Recifeu, Rivaldo je stigao u Barcelonu iz Deportivo La Corune 1996. godine i proveo u tom klubu pet godina prije nego što je otišao u Milan. S Barcelonom je osvojio dva naslova prvaka Španjolske i jedan Kup Kralja, te europski Superkup, a 1999. godine bio je osvajač Zlatne lopte.

S reprezentacijom Brazila Rivaldo je osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. godine, Copa Americu 1999. godine i Kup Konfederacija 1997. Smatra  ga se jednim od najboljih nogometaša svoje generacije i jednim od od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena.