Među vijestima iz madridskog Reala u posljednje vrijeme dominirale su one o Sergiju Ramosu, koji ne želi produžiti ugovor u skladu s predloženim uvjetima, ali slična je situacija i s njegovim partnerom iz obrane Raphaelom Varaneom, koji bi također mogao napustiti klub na kraju sezone.


Naime, francuski reprezentativac s Realom ima ugovor do kraja lipnja 2022. godine, a u klubu sumnjaju da i on razmišlja o tome da ga odradi do kraja bez produženja kako bi sljedećeg ljeta mogao otići bez odštete. Pokaže li se to točnim, spremni su ga pustiti već ovog ljeta kako bi dobili novac od odštete.

Ukoliko Varane u predstojećih nekoliko tjedana ne pokaže interes za produženje suradnje, klub će ga staviti na tržište, iako im je prioritet pokušati produžiti suradnju s njim. S dvadesetsedam godina, Varane je jedan od najpoželjnijih stopera na europskom tržištu, s obzirom na njegovu kvalitetu, relativnu mladost i veliko iskustvo na najvišoj razini.

Vrhunskog obrambenog nogometaša trenutno je teško naći, iako se u Realu nadaju kako će na ljeto bez odštete dovesti Davida Alabu, a ukoliko budu prisiljeni prodati Varanea ili ostanu bez Ramosa, kao potencijalna pojačanja spominju se Pau Torres, Jules Kounde i Diego Carlos, igrači koje iz Reala već odavno skautiraju.

Varane je bio redovan član početne postave Reala uz Ramosa još otkako je 2015. godine iz momčadi izgurao Pepea. Od tada je Francuz odigrao 346 utakmica i postigao 17 golova, a ove sezone je odigrao više minuta od bilo kojeg drugog igrača Reala, osim vratara Courtoisa.

Paris Saint-Germain, Manchester United, Chelsea i Juventus samo su neki od klubova koji bi na ljeto mogli pokazati interes za njegove usluge. Ukoliko se Real odluči na njegovu prodaju, mogao bi zaraditi oko pedeset milijuna eura.