Predsjednik Barcelone Joan Laporta je priznao kako je klub stigao na kraj jednog ciklusa te je došlo vrijeme za donošenje velikih odluka, piše španjolski sportski dnevnik Marca.


Laporta je nedavno ponovno izabran za predsjednika kluba nakon što je Josep Maria Bartomeu bio prisiljen podnijeti ostavku, a sada je jasno dao do znanja da neće izbjegavati teške i velike odluke.

"Rekao sam da ću na kraju sezone procijeniti stanje u momčadi na osnovu igara i rezultata. Osvojili smo Kup Kralja i ponosni smo na taj trijumf, ali smo rano eliminirani iz Lige prvaka, a La Ligu smo izgubili na neshvatljiv način iz moje točke gledišta. Počevši od sljedećeg tjedna, vidjet ćete niz odluka koje moramo napraviti i koje ćemo objaviti.

Moramo raditi naporno i učinkovito kako bismo izgradili kompetitivnu momčad koja će osvojiti Ligu prvaka i La Ligu, koje su nam sada nedostižne. Kad govorim o kraju i obnavljanju ciklusa, to je zbog toga što to treba napraviti." rekao je Laporta.

Laporta će se nakon subotnjeg dvoboja s Eibarom, posljednje utakmice u sezoni, ponovno susresti s trenerom Ronaldom Koemanom, koji će tada saznati hoće li i sljedeće sezone biti na Nou Campu ili ne. Laporta će napraviti i promjene u igračkom kadru, koji već neko vrijeme ne igra na očekivanoj razini.