Zinedine Zidane je odlučio napustiti poziciju trenera madridskog Reala po drugi put u tri godine, objavio je talijanski novinar Fabrizio Romano, a službena potvrda iz madridskog kluba očekuje se danas.


Francuz je prvobitno došao na klupu Reala kao nasljednik Rafaela Beniteza 2016. godine i s klubom čiji je dres ranije nosio osvojio tri uzastopna naslova osvajača Lige prvaka, što je rekord ovog natjecanja, dok je u domaćem prvenstvu osvojio jedan naslov prvaka.

Napustio je klub 2018. godine, da bi ga naslijedio tadašnji španjolski izbornik Julen Lopetegui, koji je dobio otkaz nakon samo par mjeseci. Privremeno ga je naslijedio Santiago Solari, da bi se Zidane vratio na klupu nakon samo godinu dana.

U svom drugom mandatu nije bio tako uspješan kao u prvom, pa mu je najveći doseg u Ligi prvaka bilo polufinale, iako je uspio osvojiti domaći naslov prvaka prošle sezone. Ove sezone njegova momčad ponovno nije uspjela ostvariti očekivane rezultate, niti na domaćem niti na europskom planu, pa je Zidaneova budućnost bila glavna tema špekulacija španjolskih medija posljednjih tjedana sezone.

Kao prvi favorit za Zidaneovog nasljednika spominje se Max Allegri, ali nakon što se pojavila vijest da je Antonio Conte odlučio napustiti Inter, i on se spominje kao moguće rješenje za klupu Reala.