Ronald Koeman će ostati trener Barcelone, ali tek nakon što pristane na smanjenje plaće. Nizozemac je u kolovozu prošle godine preuzeo momčad usred burne situacije u klubu i na terenu i izvan njega i potpisao ugovor do kraja lipnja 2022. godine.


Od tada je donekle uspio stablizirati situaciju u momčadi i osvojiti Kup Kralja, ali je ostao kratak za uspjehe u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka. Mnogi su očekivali kako će zbog toga, ali i smjene na čelu kluba, dobiti otkaz na kraju sezone, no to se nije dogodilo, a prema svemu sudeći ni neće. Kako piše dnevnik Sport, on će i sljedeću sezonu započeti kao trener Barcelone, ali se od njega očekuje da pristane na smanjenje plaće, koje bi donekle mogao kompenzirati bonusima za ostvarene rezultate, a zauzvrat će dobiti produženje ugovora do ljeta 2023. godine.

Na pitanje o Koemanovoj budućnosti, predsjednik kluba Joan Laporta je rekao: "Razgovori su protekli dobro. Mislim da je ovaj period odmaka od završetka sezone bio koristan. Stvari će se popraviti pod Koemanovim vodstvom. Nitko od nas ne želi da se sljedeće sezone ponovi ono isto što se dogodilo ove. Osjećam se jako ugodno u razgovoru s njim i nadam se da se i on tako osjeća."

Da financijska situacija u Barceloni nije najbolja odavno se zna, a to potvrđuje i činjenica da su do sada momčad pojačali s dvojicom igrača koji dolaze bez odštete nakon isteka ugovora s Manchester Cityem, Sergiom Aguerom i Ericom Garcijom, a uskoro se očekuje i dolazak još dvojice igrača kojima je ugovor s njihovim klubovima istekao, Georginija Wijnalduma i Memphisa Depaya. Isto tako, u klubu se nadaju kako će još neki igrači, poput Sergija Roberta, Jordija Albe i Sergija Busquetsa, pristati na smanjenje plaće, dok su među desetoricom igrača kojima bi mogla biti pokazana izlazna vrata, u slučaju da za njih dođe prihvatljiva ponuda, Antoine Griezmann, Philippe Coutinho i Ousmane Dembele.