Nakon punih šesnaest sezona provedenih u madridskom Realu, Sergio Ramos će ovog ljeta napustiti taj klub, potvrđeno je jučer i službeno, nakon što se o tome špekuliralo mjesecima.


Za danas je zakazana službena prezentacija kao oproštajni čin kluba od svog dugogodišnjeg igrača, a prisustvovat će joj i predsjednik kluba Florentino Perez, nakon čega će se Ramos obratiti novinarima na konferenciji za medije.

Ramos iza sebe ima sezonu obilježenu ozljedama, zbog koje je njegovo ime izostalo i sa spiska španjolskog izbornika Luisa Enriquea za Europsko prvenstvo, na kojemu utakmice grupne faze Španjolska igra u Ramosovom rodnom gradu, Sevilli.

Ramos je u Madrid stigao 2005. godine iz Seville sa samo 19 godina i od tada postao jedan od najboljih i najtrofejnijih stopera u povijesti. S Realom je osvojio pet naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka, a s reprezentacijom Španjolske dva naslova prvaka Europe i jedan naslov prvaka svijeta.

Za sada je neizvjesno gdje će Ramos nastaviti karijeru, ali je sigurno kako to neće biti povratak u Sevillu, s kojom nije bio ni u kakvim razgovorima i koja nije zainteresirana za njegov povratak.