Vezni nogometaš Real Sociedada David Silva je potvrdio kako će odluku o nastavku ili okončanju karijere donijeti na kraju sljedeće sezone. Silva se vratio u La Ligu pred početak prošle sezone nakon deset godina u redovima Manchester Citya došavši u San Sebastian kao slobodan igrač.


Bivši španjolski reprezentativac je u prvoj povratničkoj sezoni upisao samo devetnaest ligaških nastupa, ali je uspio osvojiti Kup Kralja za sezonu 2019/2020, čije je finale odigrano s godinom dana zakašnjenja.

Iako s Real Sociedadom ima još manje od dvanaest mjeseci ugovora, 35-godišnji nogometaš neće žuriti s odlukom o tome što će napraviti po njegovom isteku sljedećeg ljeta.

"Želim uživati još jednu godinu u La Realu, a onda ćemo vidjeti što ću napraviti. Presretan sam u Realu, dočekali su me sjajno, a ja dijelim puno toga s filozofijom kluba i njegovim ljudima. Osvojili smo važan trofej i završili kao petoplasirani u La Ligi. Sljedeće sezone naša namjera je zadržati tu razinu, iako smo svjesni da će to biti jako teško. Vidjeli smo pun stadion u Budimpešti na Europskom prvenstvu i taj duh je nevjerojatan. Želim uživati u utakmicama s navijačima na Anoeti. Njihova podrška momčadi je nešto što mi nedostaje." rekao je Silva.

Real Sociedad će Silvi vjerojatno ponuditi produženje ugovora za dodatnih godinu dana ukoliko u predstojećim mjesecima ne bude imao problema s ozljedama kakvih je imao u dobrom dijelu protekle sezone, no on bi se za kraj karijere mogao odlučiti i na preseljenje u Sjedinjene Države, gdje je nekoliko klubova pokazalo interes za njega.