Vodstvo španjolske La Lige dogovorilo je s privatnom kompanijom CVC Capital Partners posao vrijedan 2,7 milijardi eura, koji će biti investirani u španjolski nogomet, što će konačno riješiti i probleme Barcelone s registracijom novih ugovora za nekoliko igrača, uključujući i Lea Messija.


Danas je objavljeno kako će biti formirana nova kompanija koja će kontrolirati sve poslovne aktivnosti La Lige, a tvrtka CVC Capital Partners će kupiti 10% njezinih dionica. Iznos od 2,7 milijardi eura će biti raspodijeljen po piramidi španjolskog nogometa, a svježi novac će za sada riješiti i probleme Barcelone koja je zbog loših poteza prethodne uprave ostala bez novca.

Barcelona je ovog ljeta u svoje redove dovela Sergija Aguera, Erica Garciju, Memphisa Depaya i Emersona, ali nijedan od njih još uvijek nije mogao biti registriran zbog financijskih problema. U međuvremenu je dogovoreno i produljenje suradnje s Lionelom Messijem, no ni njegov ugovor nije službeno registriran kod vodstva lige, pa još uvijek nije ni službeno potvrđeno njegovo potpisivanje.

Barcelona će zahvaljujući novom ugovoru dobiti gotovo 10% iznosa novca, odnosno 250 milijuna eura, što će im omogućiti službeno potpisivanje ugovora s Messijem i registraciju novih pojačanja bez potrebe da prije toga prodaju neke od igrača iz aktuelnog rostera.