Neočekivana vijest stigla je večeras iz Barcelone - Lionel Messi neće potpisati novi ugovor, te će napustiti klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju profesionalnu karijeru.


Nakon prošloljetne drame i smjene na čelu kluba, činilo se kako je Messi spreman ostati u Barceloni i potpisati novi ugovor. To je do prije nekoliko dana tvrdio i povratnik na mjesto predsjednika kluba Joan Laporta, a činilo se kako su i financijska pitanja riješena nakon što je vodstvo lige s jednom privatnom kompanijom postiglo dogovor zahvaljujući kojemu bi Barcelona dobila preko 250 milijuna eura. Međutim, danas su se stvari okrenule u suprotnom smjeru i stigla je vijest kako Messi ipak neće ostati u klubu, koji se usput usprotivio i dogovorenom poslu od strane La Lige.

"Iako je postignut dogovor između Barcelone i Lea Messija s jasnom namjerom obiju strana da danas potpišu novi ugovor, on ne može biti formaliziran zbog ekonomskih i strukturalnih prepreka (pravila španjolske La Lige).

S obzirom na tu situaciju, Lionel Messi neće ostati povezan s Barcelonom. Obje strane duboko žale zbog toga što se želje i igrača i kluba ne mogu ispuniti.

Barcelona se želi zahvaliti svim srcem igraču na njegovom doprinosu unapređenju naše institucije i želi mu sve najbolje u osobnom i profesionalnom životu." objavljeno je na službenoj stranici Barcelone.

Messi se za sada nije oglasio, a predsjednik Barcelone Joan Laporta je za petak u 11 sati najavio press konferenciju na kojoj će iznijeti više detalja.